Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ελεύθερη Σκέψη
Ένα φόρουμ για συζητήσεις ελευθεριακού χαρακτήρα!!
Καλώς ήρθατε στην Ελεύθερη Σκέψη! Κάθε μέλος μπορεί να προτείνει αλλαγές στην εμφάνιση του φόρουμ καθώς επίσης και να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις. Καλά ποστ!!
Συνεχίζοντας μια συζήτηση που είχαμε παλαιότερα,θεωρείτε ότι κάποιος μπορεί να θεωρείται libertarian/revolutionary,εάν κάνει χρήση ναρκωτικών?
PS:Το παρόν νήμα δεν πραγματεύεται το αν θα πρέπει να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά (το βρίσκω pointless σ'ένα ελευθεριακό φόρουμ),οπότε μη βγείτε off topic.
PS 2:Δίνω και πάλι την ευκαιρία σε Φοίβο και sokit να με λένε καμένο ναρκομανή
ισως να μην ειναι το καταλληλο τοπικ παρολα αυτα πλιζζζζ πες μου στην χθεσινη αντικατασταλτικη πορεια ησουν καποιος απο τους αυτους με τα κρανη,τις φουλ φεϊς μασκες με φιλτρο και τις μαυρες σημαιουλες με ενα Ν ??
ps μην τολμησεις να μου πεις τι ειναι το Ν γιατι θα σε μπω τζαμπα μπαχαλο!!!!!!
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Παρ Νοε 26, 2010 5:14 pm
Φοίβο,μένω Θεσσαλονίκη,plus χτες ειδικά είχα εργαστήρια στη σχολή απ'τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και μετά ήμουν σαν κοτόπουλο.
Η αναρχια ειναι εναντιον σε καθε ειδους εξαρτηση και δεν κανουμε διαχωρισμο σκληρων και μαλακων.Τωρα αν καποιος κανει χρηση ουσιων και παραλληλα δηλωνει ελευθεριακος,εξεγερσιακος ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι βρισκεται σε μεγαλη αντιφαση.Αν δεχτουμε οτι το κρατος και οι μπατσοι πουλανε ναρκωτικα τοτε πως ειμαστε αντικρατιστες εφοσον κανουμε χρηση?Η παρανοηση που γινεται και σε αυτο το ζητημα ο χωρος ειναι χωρισμενος στα δυο ειναι οτι κανουμε διαχωρισμο ουσιων.Μας ενοχλει αισθητικα ο πρεζακιας αλλα ο χασικλης και ο κοκακιας οχι.Γινομαστε υποκριτες και ρατσιστες ειδικα απεναντι σε ηρωινομανεις γιατι μας χαλαει την αισθητικη μας ενω ξερουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι ασθενεις.Παντως χασις και επανασταση δεν πανε παρεα.Αυτα τα λιγα για τωρα,εχω πολλα να πω αλλα θελω μια ωρα να γραφω και ειδικα για το πογκρομ με ξυλο σε εξαρτημενους που εγινε πριν καιρο στην πλατεια γιατι κανεναν πρεζεμπορα δεν πλακωσαν,βαπορακια χτυπουσαν και ηταν κριμα γιατι πολλοι απο αυτους που συμμετειχαν κανουν και οι ιδιοι χρηση.
Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να μιλά για ελευθερία όταν είναι ο ίδιος σκλαβωμένος? Πρέπει όμως να τονιστεί, ότι είμαστε κατά των ναρκωτικών και όχι των ναρκομανών.
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Παρ Νοε 26, 2010 9:24 pm
Μπορώ να καταλάβω 100% το επιχείρημα ότι τα ναρκωτικά οδηγούν σε άμεση βιολογική εξάρτηση,therefore ένας χρήστης,όντας εξαρτημένος απ'αυτά,δεν μπορεί ούτε να επαναστατήσει,ούτε να θεωρεί ότι σκέφτεται ελεύθερα,αφού his judgement is blurred απ'τις ουσίες.Το επιχείρημα όμως ότι τα ναρκωτικά τα πουλάει το κράτος άρα όταν τα παίρνει κανείς το στηρίζει,άρα δεν μπορεί να θεωρείται revolutionary,το βρίσκω κάπως χαζούλι.I mean,και το ρεύμα το πουλάει το κράτος.Πληρώνοντας τη ΔΕΗ,το κράτος στηρίζουμε.Με το 95% των προϊόντων που αγοράζουμε,για να μην πω 100%,στηρίζουμε είτε το κράτος,είτε κάποια καπιταλιστική εταιρεία.Συνεπώς,με την ίδια λογική,δε θα έπρεπε να πάψουμε να καταναλώνουμε τα πάντα,ακόμα και τα απαραίτητα?
Μπορώ να καταλάβω 100% το επιχείρημα ότι τα ναρκωτικά οδηγούν σε άμεση βιολογική εξάρτηση,therefore ένας χρήστης,όντας εξαρτημένος απ'αυτά,δεν μπορεί ούτε να επαναστατήσει,ούτε να θεωρεί ότι σκέφτεται ελεύθερα,αφού his judgement is blurred απ'τις ουσίες.Το επιχείρημα όμως ότι τα ναρκωτικά τα πουλάει το κράτος άρα όταν τα παίρνει κανείς το στηρίζει,άρα δεν μπορεί να θεωρείται revolutionary,το βρίσκω κάπως χαζούλι.I mean,και το ρεύμα το πουλάει το κράτος.Πληρώνοντας τη ΔΕΗ,το κράτος στηρίζουμε.Με το 95% των προϊόντων που αγοράζουμε,για να μην πω 100%,στηρίζουμε είτε το κράτος,είτε κάποια καπιταλιστική εταιρεία.Συνεπώς,με την ίδια λογική,δε θα έπρεπε να πάψουμε να καταναλώνουμε τα πάντα,ακόμα και τα απαραίτητα?
Δεν μπορείς να σταματήσεις να καταναλώνεις με στόχο να μην στηρίζεις το κράτος. Πάνω απ'όλα καλύπτεις τις δικές σου ανάγκες. Τέσπα , εκτός θέματος είμαι νομίζω.
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Παρ Νοε 26, 2010 9:38 pm
mulan έγραψε:
Δεν μπορείς να σταματήσεις να καταναλώνεις με στόχο να μην στηρίζεις το κράτος. Πάνω απ'όλα καλύπτεις τις δικές σου ανάγκες. Τέσπα , εκτός θέματος είμαι νομίζω.
Προφανώς,πρέπει να είσαι πολύ dumbass για να νομίζεις ότι μπορείς (και ότι έχει και νόημα) να κάνεις κάτι τέτοιο.Γι'αυτό λέω πως αυτό το επιχείρημα,όταν χρησιμοποιείται και για τα ναρκωτικά,είναι invalid.
BreadandRoses
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010 Ηλικία : 36 Τόπος : Ελλαδισταν
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Παρ Νοε 26, 2010 10:49 pm
Πώς ενισχύεις το κράτος παίρνοντας ναρκωτικά; Τα καρτέλ ενισχύεις τα οποία σε κάποιο βαθμό αλληλοστηρίζονται με το κράτος. Νόμιζω οτι θα συμφωνήσουμε όλοι οτι είναι το χειρότερο μέσο καταστολής η πρέζα.
btw σόρι αν βγαίνω οφ τόπικ αλλά για πείτε για τη φάση με την πλατεία; Εγώ έχω διαβάσει ακούσει οτι δεν χτύπησαν κανέναν και οτι η όλη φάση έγινε γιατί την πέφτανε σε κόσμο οι χρήστες.
Brognor
Αριθμός μηνυμάτων : 476 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010 Ηλικία : 39
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Σαβ Νοε 27, 2010 3:46 am
Ρε παιδια λιγο χορταρακι που και που δεν εκανε κακο!!! Αλλα ναι ειμαι εντελως εναντιων των ναρκωτικων. Απλα δεν θεωρω την κανναβη ναρκωτικο.
Kenny
Αριθμός μηνυμάτων : 157 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010 Ηλικία : 30 Τόπος : Πάτρα
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Κυρ Νοε 28, 2010 9:11 am
Mr.spithas7 έγραψε:
Η αναρχια ειναι εναντιον σε καθε ειδους εξαρτηση και δεν κανουμε διαχωρισμο σκληρων και μαλακων.Τωρα αν καποιος κανει χρηση ουσιων και παραλληλα δηλωνει ελευθεριακος,εξεγερσιακος ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι βρισκεται σε μεγαλη αντιφαση.Αν δεχτουμε οτι το κρατος και οι μπατσοι πουλανε ναρκωτικα τοτε πως ειμαστε αντικρατιστες εφοσον κανουμε χρηση?Η παρανοηση που γινεται και σε αυτο το ζητημα ο χωρος ειναι χωρισμενος στα δυο ειναι οτι κανουμε διαχωρισμο ουσιων.Μας ενοχλει αισθητικα ο πρεζακιας αλλα ο χασικλης και ο κοκακιας οχι.Γινομαστε υποκριτες και ρατσιστες ειδικα απεναντι σε ηρωινομανεις γιατι μας χαλαει την αισθητικη μας ενω ξερουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι ασθενεις.Παντως χασις και επανασταση δεν πανε παρεα.Αυτα τα λιγα για τωρα,εχω πολλα να πω αλλα θελω μια ωρα να γραφω και ειδικα για το πογκρομ με ξυλο σε εξαρτημενους που εγινε πριν καιρο στην πλατεια γιατι κανεναν πρεζεμπορα δεν πλακωσαν,βαπορακια χτυπουσαν και ηταν κριμα γιατι πολλοι απο αυτους που συμμετειχαν κανουν και οι ιδιοι χρηση.
Δώσε Σπίθα! Και Βρόγνορα, η κάνναβη είναι ναρκωτικό.
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Κυρ Νοε 28, 2010 1:11 pm
Kenny έγραψε:
Δώσε Σπίθα! Και Βρόγνορα, η κάνναβη είναι ναρκωτικό.
Μη εξαρτησιογόνο όμως.
Brognor
Αριθμός μηνυμάτων : 476 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010 Ηλικία : 39
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Κυρ Νοε 28, 2010 5:54 pm
Ακριβως Ρε σεις, ποιοι καπνιζουν? Και το τσιγαρο εξαρτησιογονο ναρκωτικο ειναι...
Kenny
Αριθμός μηνυμάτων : 157 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010 Ηλικία : 30 Τόπος : Πάτρα
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Κυρ Νοε 28, 2010 6:59 pm
Και τα αλκοολουχα και μαλιστα παθαινεις εξαρτηση. Οχι βαρια σαν τα ναρκωτικα αλλα ψυχολογικη. Ιδιαιτερα ετσι σκατα που ειναι η καθημερινοτητα. Ειναι μεγαλο θεμα. Δεν ειναι ετσι απλο οπως το σκεφτονται μερικοι βλακες αντιδραστικοι (δεν θελω να θιγω τωρα). Ακομη και οι ταινιες μπορουν να γινουν εθισμος. Και ο χουλιγκανισμος ειναι εθιστικος. Μαλιστα μου το εχει παραδεχτει ενας χουλιγκανος απο μονος του. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Το θεμα ειναι τι κλιμα επικρατει στην κοινωνια και αν υπαρχει αλληλοβοηθεια. Δεν μπορουμε να καταργησουμε τα ναρκωτικα. Μπορουμε να καταργησουμε το εμποριο ομως.
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Κυρ Νοε 28, 2010 7:21 pm
Kenny έγραψε:
Και τα αλκοολουχα και μαλιστα παθαινεις εξαρτηση. Οχι βαρια σαν τα ναρκωτικα αλλα ψυχολογικη. Ιδιαιτερα ετσι σκατα που ειναι η καθημερινοτητα. Ειναι μεγαλο θεμα. Δεν ειναι ετσι απλο οπως το σκεφτονται μερικοι βλακες αντιδραστικοι (δεν θελω να θιγω τωρα). Ακομη και οι ταινιες μπορουν να γινουν εθισμος. Και ο χουλιγκανισμος ειναι εθιστικος. Μαλιστα μου το εχει παραδεχτει ενας χουλιγκανος απο μονος του. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Το θεμα ειναι τι κλιμα επικρατει στην κοινωνια και αν υπαρχει αλληλοβοηθεια. Δεν μπορουμε να καταργησουμε τα ναρκωτικα. Μπορουμε να καταργησουμε το εμποριο ομως.
Τι ακυρίλα ήταν αυτό περί ψυχολογικού εθισμού?Η αιθανόλη προκαλεί βιολογικό εθισμό,εξ'ίσου βαρύ μ'αυτόν των ναρκωτικών.Ψυχολογικό εθισμό μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα,ακόμα π.χ. και το να παίζεις με τα μαλλιά σου.
Kenny
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Δευ Νοε 29, 2010 7:20 pm
L3o ΧΞΣ έγραψε:
Kenny έγραψε:
Τι ακυρίλα ήταν αυτό περί ψυχολογικού εθισμού?Η αιθανόλη προκαλεί βιολογικό εθισμό,εξ'ίσου βαρύ μ'αυτόν των ναρκωτικών.Ψυχολογικό εθισμό μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα,ακόμα π.χ. και το να παίζεις με τα μαλλιά σου.
Ναι. Αυτό δείχνει τι πλαίσια μπορούν να λάβουν κάποια πράγαματα όπως το πρόβλημα και η αντιμετώπιση... Δεν είπα ότι πρέπει να καταργηθεί το τσιγάρο επειδή προκαλεί ψυχολογικό εθισμό! Και εγω ειμαι ψυχολογικά εθισμένος με την μουσική, με τις πίττες, με την μπύρα...
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 12:15 am
Kenny έγραψε:
Ναι. Αυτό δείχνει τι πλαίσια μπορούν να λάβουν κάποια πράγαματα όπως το πρόβλημα και η αντιμετώπιση... Δεν είπα ότι πρέπει να καταργηθεί το τσιγάρο επειδή προκαλεί ψυχολογικό εθισμό! Και εγω ειμαι ψυχολογικά εθισμένος με την μουσική, με τις πίττες, με την μπύρα...
Το τσιγάρο και οι μπύρες δημιουργούν βιολογικό εθισμό (νικοτίνη-αιθανόλη),όχι ψυχολογικό.
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 2:39 am
Τζατζ, ο Κεννυ εχει δικιο εν μερει. Οντως ειναι και βιολογικος αλλα και ψυχολογικος εθισμος το τσιγαρο. Ειναι μια συνηθεια, συνηθιζουν τα χερια σου και το κανουν μηχανικα. Αλλα ναι εννοειται οτι ειναι και βιολογικος οπως το αλκοολ.
Εγω προσωπικα ειμαι μπυροβιος ;Ρ
Kenny
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 3:42 pm
L3o ΧΞΣ έγραψε:
Kenny έγραψε:
Το τσιγάρο και οι μπύρες δημιουργούν βιολογικό εθισμό (νικοτίνη-αιθανόλη),όχι ψυχολογικό.
Πίττες Λίο! Όχι πίπες! Και ναι, είναι βιολογικός εθισμός, αλλά όλοι αυτοί οι καπνιστές δεν θα κάπνιζαν αν δεν το ένιωθαν ως χαλαρωτικό. Αν δεν πίστευαν ότι θα τους απαλύνει το άγχος. Ότι κάνουμε το κάνουμε για να βρούμε την ευτυχία. Λοιπόν, ο ναρκομανής, ο καπνιστής, ο πότης, ο αιθανολομανής , αναζητούν την ευτυχία. Μόνο ίσως οι πιο απελπισμένοι συνεχίζουν λόγω βιολογικού εθισμού. Κατάλαβες? Για αυτό είναι συνήθεις ναρκομανείς οι απελπισμένοι και αυτοί που τα έχουν όλα από την άλλη. Γιατί εμφανίζεται ως διέξοδος.
Kenny
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 3:43 pm
L3o ΧΞΣ έγραψε:
Kenny έγραψε:
Ξέρω ότι ήταν λίγο γραφικό αυτό που έγραψα, αλλά δως του σημασία!
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 5:33 pm
Αυτό που λέω είναι ότι όσα δημιουργούν βιολογικό εθισμό,προφανώς θα δημιουργούν και ψυχολογικό,οπότε δεν έχει νόημα να το αναφέρουμε,διότι ο βιολογικός είναι το σημαντικό.
Kenny
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τρι Νοε 30, 2010 10:50 pm
Αν και πάλι θεωρώ κακιά την χρήση της λόγω της καταστολλής των εγκεφαλικών κυττάρων. Νομίζω αυτό όντως το κάνει. Βασικά, επειδή γίνεσαι μαλάκας. Αλλά κυρίως από το εμπόριο που κρύβεται από πίσω της.
Brognor
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τετ Δεκ 01, 2010 2:01 am
Πω ρε συ!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΗΑΤ?! ΤΕΛΕΙΟ Πρεπει να το βρω :Ο
Khat ftw, αν βρω θ'αρχησω το μασουλημα, δεν παιζει
???????? Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ναρκωτικά Τετ Δεκ 01, 2010 3:03 pm
Κοίτα,το πρόβλημα της καταστροφής των εγκεφαλικών κυττάρων,δημιουργείται εάν κάνεις κατάχρηση.Η υπερβολή όμως,σχεδόν πάντα έχει άσχημα αποτελέσματα.Και στο pc π.χ.,αν είσαι πολλές ώρες,εγκεφαλικά κύτταρα καις.