- Brognor έγραψε:
Αναρχικος ειμαι και εγω που ειμαι Αναρχικος Κομμουνιστης οπως ειναι και ο Αναρχικος Συνδικαλιστης, ο Αναρχικος Καπιταλιστης (λεμε τωρα... xD) κλπ. (Αναρχικος: Κατασταση, Κομμουνιστης: Ιδεολογια)
ο Αναρχιστης ειναι αυτος που ακολουθει την ιδεολογια του Αναρχισμου
Ολα ειναι θεμα γλωσσολογιας, δεν ειναι τιποτα πολυπλοκο. Οπως ειπα αναρχια ειναι κατασταση και ο αναρχισμος ιδεολογια.
Εχω να κανω μερικες παρατηρησεις:
- Εχω την εντυπωση οτι μπερδευεις τον αναρχο-συνδικαλιστη με τον αναρχικο συνδικαλιστη. Ο αναρχο-συνδικαλισμος ειναι διευρυμενος συνδικαλισμος, δεν εχει να κανει μονο με τον οικονομικο αγωνα (δινει προτεροτητα βεβαια σε αυτον γιατι με την οικονομικη απελευθερωση ερχεται και η κοινωνικη) αλλα ασχολειται και με αλλα ζητηματα, αλλα σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!! Εγω που ειμαι αναρχο-συνδικαλιστης, πολιτικα αν με ρωτησεις ειμαι αντιεξουσιαστικος σοσιαλιστης ή αναρχικος. (Αυτο το λεω για να γινει ξεκαθαρο γενικα)
- Αλλο αναρχοκαπιταλιστης, αλλο αναρχικος καπιταλιστης!
- Οπως και αλλο αναρχικος κομμουνιστης και αλλο αναρχοκομμουνιστης! Το "αναρχικος" ειναι επιθετικος προσδιορισμος στο κομμουνιστης και αυτο για λογους κατανοησης γιατι με το που δηλωνεις κομμουνιστης σε παιρνουν για σταλινα/λενινιστη και ολα τα σχετικα...
- Επισης η αναρχια δεν ειναι κατασταση, ειναι ιδανικο, ειναι κατι που δεν φτανεις ποτε! Ειναι η κατασταση της απολυτης και συλλογικης ελευθεριας και ισοτητας! Με την εννοια οτι η πληρης ελευθερια θα ερθει αφου εχει επικρατησει παντου ο ελευθεριακος σοσιαλισμος και σιγα-σιγα κανουμε βηματα δλδ προς την αναρχια.
- Το αναρχιστης δεν υπαρχει σαν ορος, δεν ξερω πραγματικα που το ακουσες! Αυτος που ασπαζεται τον αναρχισμο ειναι αναρχικος. Δεν παω να το παιξω δασκαλος αλλα πραγματικα αυτο δεν στεκει...
- Προτιμω να λεω οτι Αναρχια ειναι ο στοχος και αναρχισμος ειναι ο τροπος.