Ελεύθερη Σκέψη
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελεύθερη Σκέψη

Ένα φόρουμ για συζητήσεις ελευθεριακού χαρακτήρα!!

ΑρχικήΦόρουμΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Καλώς ήρθατε στην Ελεύθερη Σκέψη! Κάθε μέλος μπορεί να προτείνει αλλαγές στην εμφάνιση του φόρουμ καθώς επίσης και να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις. Καλά ποστ!!

Αναρχικοί και αριστερά

Πήγαινε κάτω 
+6
Brognor
joseph the judge
ΉρθαΕίδαΈχασα
okochos
maurokatsikos
Θωμάς
10 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
mitself

mitself

Αριθμός μηνυμάτων : 74
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Τόπος : Αθηνα

Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΠαρ Δεκ 03, 2010 7:10 pm

Brognor έγραψε:

Αναρχικος ειμαι και εγω που ειμαι Αναρχικος Κομμουνιστης οπως ειναι και ο Αναρχικος Συνδικαλιστης, ο Αναρχικος Καπιταλιστης (λεμε τωρα... xD) κλπ. (Αναρχικος: Κατασταση, Κομμουνιστης: Ιδεολογια)
ο Αναρχιστης ειναι αυτος που ακολουθει την ιδεολογια του Αναρχισμου Smile
Ολα ειναι θεμα γλωσσολογιας, δεν ειναι τιποτα πολυπλοκο. Οπως ειπα αναρχια ειναι κατασταση και ο αναρχισμος ιδεολογια.

Εχω να κανω μερικες παρατηρησεις:

- Εχω την εντυπωση οτι μπερδευεις τον αναρχο-συνδικαλιστη με τον αναρχικο συνδικαλιστη. Ο αναρχο-συνδικαλισμος ειναι διευρυμενος συνδικαλισμος, δεν εχει να κανει μονο με τον οικονομικο αγωνα (δινει προτεροτητα βεβαια σε αυτον γιατι με την οικονομικη απελευθερωση ερχεται και η κοινωνικη) αλλα ασχολειται και με αλλα ζητηματα, αλλα σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!! Εγω που ειμαι αναρχο-συνδικαλιστης, πολιτικα αν με ρωτησεις ειμαι αντιεξουσιαστικος σοσιαλιστης ή αναρχικος. (Αυτο το λεω για να γινει ξεκαθαρο γενικα)

- Αλλο αναρχοκαπιταλιστης, αλλο αναρχικος καπιταλιστης!

- Οπως και αλλο αναρχικος κομμουνιστης και αλλο αναρχοκομμουνιστης! Το "αναρχικος" ειναι επιθετικος προσδιορισμος στο κομμουνιστης και αυτο για λογους κατανοησης γιατι με το που δηλωνεις κομμουνιστης σε παιρνουν για σταλινα/λενινιστη και ολα τα σχετικα...

- Επισης η αναρχια δεν ειναι κατασταση, ειναι ιδανικο, ειναι κατι που δεν φτανεις ποτε! Ειναι η κατασταση της απολυτης και συλλογικης ελευθεριας και ισοτητας! Με την εννοια οτι η πληρης ελευθερια θα ερθει αφου εχει επικρατησει παντου ο ελευθεριακος σοσιαλισμος και σιγα-σιγα κανουμε βηματα δλδ προς την αναρχια.

- Το αναρχιστης δεν υπαρχει σαν ορος, δεν ξερω πραγματικα που το ακουσες! Αυτος που ασπαζεται τον αναρχισμο ειναι αναρχικος. Δεν παω να το παιξω δασκαλος αλλα πραγματικα αυτο δεν στεκει...

- Προτιμω να λεω οτι Αναρχια ειναι ο στοχος και αναρχισμος ειναι ο τροπος.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Brognor

Brognor

Αριθμός μηνυμάτων : 476
Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΣαβ Δεκ 04, 2010 3:01 am

Καλα, το ξερω οτι αλλο ειναι ο Αναρχικος Συνδικαλιστης και αλλο ο Αναρχοσυνδικαλιστης αλλα δεν θα κατσω να αναλυσω πως προηρθε αυτο....

Οσο για το αναρχια και αναρχισμος....

Δεν θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε! xD
https://www.youtube.com/user/Brognor
mitself

mitself

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΣαβ Δεκ 04, 2010 11:13 am

Brognor έγραψε:
Οσο για το αναρχια και αναρχισμος....

Δεν θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε! xD

Αυτο τον ορισμο στην αναρχια και τον αναρχισμο το εδινε ενας ισπανος αναρχικος, απομαχος της CNT...
Brognor

Brognor

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΣαβ Δεκ 04, 2010 4:22 pm

Εγω το βλεπω απο γλωσσολογικη αποψη :Ρ
Αλλα γουσταρω που το ειπε και ενας CNTιτης xD
Kenny

Kenny

Αριθμός μηνυμάτων : 157
Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
Τόπος : Πάτρα

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ Δεκ 05, 2010 8:59 am

[quote="mitself"]
Brognor έγραψε:

- Οπως και αλλο αναρχικος κομμουνιστης και αλλο αναρχοκομμουνιστης! Το "αναρχικος" ειναι επιθετικος προσδιορισμος στο κομμουνιστης και αυτο για λογους κατανοησης γιατι με το που δηλωνεις κομμουνιστης σε παιρνουν για σταλινα/λενινιστη και ολα τα σχετικα...
Τι εννοεις αλλο αναρχικος κομμουνιστης, αλλο αναρχοκομμουνιστης?
Brognor

Brognor

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ Δεκ 05, 2010 3:33 pm

Κεννυ μην σκοτωνεις τα quotes xD Δεν το εγραψα εγω :Ρ Αλλα ξερω τι εννοει... Βεβαια ειναι μεγαλο λαθος...
Λεει πως Ελευθεριακος Κομμουνιστης (ή Αναρχικος Κομμουνιστης) ειναι ο Κομμουνιστης που βαζει το Αναρχικος ή Ελευθεριακος απο πισω για να μην μπερδευεται με τους Μαρξιστες και ο Αναρχοκομμουνιστης ειναι Αναρχιστης η κατι τετοιο...
Δεν συμφωνω επειδη ο Ελευθεριακος Κομμουνισμος εχει μανιφεστο οπως και ο Αναρχοκομμουνισμος. Που λενε ακριβως τα ιδια πραγματα! Οπότε ο αναρχοκομμουνισμος δεν εχει διαφορα απο τον ελυθεριακο κομμουνισμο βάσει πολλων αποδειξεων.
mitself

mitself

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ Δεκ 05, 2010 4:39 pm

[quote="Kenny"]
mitself έγραψε:
Brognor έγραψε:

Τι εννοεις αλλο αναρχικος κομμουνιστης, αλλο αναρχοκομμουνιστης?

Κομμουνιστες ειναι οι περισσοτεροι αναρχικοι εστω και αν δεν το ξερουν. (Αναρχικος κομμουνισμος=Κομμουνισμος)
Αναρχοκομμουνιστες ομως δεν ειναι ολοι. Βασικα το ειχα πει και σε αλλο ποστ οτι δεν ισχυει αναρχισμος+κομμουνισμος=αναρχοκομμουνισμος, αλλα αναρχισμος+κομμουναλισμος (κομμουνες)=αναρχοκομμουνισμος. Δηλαδη πιστευουν οτι η διαχειριση πρεπει να περασει στην κοινοτητα, ενω εγω ας πουμε πιστευω οτι πρεπει να περασει στην συνομοσπονδια εργασιας και ειμαι και κομμουνιστης. Ο κομμουνισμος ειναι ιδανικος οπως εχω πει και δεν ειναι κατι στενα ορισμενο.
????????
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αναρχικοί και αριστερά   Αναρχικοί και αριστερά - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΔευ Δεκ 06, 2010 7:59 pm

mitself έγραψε:
- Επισης η αναρχια δεν ειναι κατασταση, ειναι ιδανικο, ειναι κατι που δεν φτανεις ποτε! Ειναι η κατασταση της απολυτης και συλλογικης ελευθεριας και ισοτητας! Με την εννοια οτι η πληρης ελευθερια θα ερθει αφου εχει επικρατησει παντου ο ελευθεριακος σοσιαλισμος και σιγα-σιγα κανουμε βηματα δλδ προς την αναρχια.

Το τι είναι αναρχία,είναι μάλλον υποκειμενικό θα έλεγα.Για παράδειγμα,για 'μενα η αναρχία είναι ένα συναίσθημα,δεν έχει σχέση με την κοινωνία or sth.Για 'μένα είναι το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν δεν ακολουθεί τίποτα παρά τη συνείδησή του,π.χ. αναρχία για ΄μενα ο έρωτας,ή η φιλία.

Αναρχικοί και αριστερά
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» Αναρχικοι για την κοινωνικη αυτοδιευθυνση

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ελεύθερη Σκέψη :: Γενικές συζητήσεις :: Θεωρητικές συζητήσεις-
Μετάβαση σε: