| Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 3:33 am | |
| Αυτό δεν είναι καθαρά θεωρητικό ζήτημα,έχει και πρακτικές προεκτάσεις (άλλωστε έτσι το εμπνεύστηκα κιόλας,από ένα συμβάν).Ο λόγος που χρησιμοποιώ τον όρο "libertarian" είναι επειδή το "ελευθεριακός" δεν είναι πολύ δόκιμο στα ελληνικά και δεν ήθελα να βάλω περιορισμό αναρχικός/κομμουνιστής κλπ.Όταν ένας libertarian λοιπόν,βλέπει μπροστά του πράξεις καταπίεσης,π.χ. στο δρόμο,τι θα πρέπει να κάνει?Είναι θεμιτό να αντιδράσει,εμπλεκόμενος ενεργά στο ζήτημα ή αποτελεί επιβολή το να μπλέκεται στα ζητήματα άλλων? |
|
| |
Brognor
Αριθμός μηνυμάτων : 476 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010 Ηλικία : 39
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 3:54 am | |
| Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: Ας πούμε οτι κάποιοι φασίστες παρενοχλούν μετανάστες η οποιονδήποτε άλλον. *Αν κουβαλάω μαχαίρι θα του το χώσω στον λαιμό με στόχο να πετύχω καρωτίδα για ένα γρήγορο και (σχετικά) καθαρό αποτέλεσμα. (Οχί και πάρα πολύ καθαρό γιατί θα γεμίσει ο κόσμος αίματα) *Αν έχω πιστόλι θα ανοίξω πυρ (άρχισα απο τα εύκολα ;P) *Αν είμαι μόνος και άοπλος και είναι ένας φασίστας θα του φωνάξω και αν κάνει οτι επιτείθεται θα φροντίσω να του χτυπήσω ευαίσθητα σημεία το ταχύτερο *Εάν είναι 2 και πιστεύω πως μπορώ να κάνω κάτι, θα κάνω. *Εάν είναι απο 2 και πάνω (μου έχει τύχει) θα ζητήσω βοήθεια απο τα κοντινότερα πρόσωπα εμπιστοσύνης (Μόνος μου τι να κάνω?! Δεν είμαι κι ο Ράμπο! xD) Αν εννοείς κάτι άλλο plz explain | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 8:49 pm | |
| Brognor,αναφέρομαι σε κάθε περίπτωση.Και σε περίπτωση που φασίστες επιτίθονται σε μετανάστη και στην περίπτωση που εγκληματίες επιτίθονται σε περαστικό και σε ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.First of all,καλή η θεωρία,αλλά στην πράξη,αν οι άλλοι είναι π.χ. 5,και τα guts λείπουν και το νόημα.Αν τα βάλω με 5,θα τις φάω και δε θα καταφέρω να σώσω κανέναν.Τι θα κερδίσω λοιπόν?
Η ιδέα για το θέμα μου ήρθε διότι στο σπίτι που μένω στη Σαλόνικα,η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη,οπότε τις προάλλες μπορούσα ν'ακούσω από ένα κοντινό διαμέρισμα καθαρότατα ιδιαίτερα σκληρές πράξεις ενδοοικογενειακής βίας.Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερα να εντοπίσω το που,αλλά ήταν πολύ ισχυρή η παρόρμηση να χτύπαγα το κουδούνι και να έλεγα "Hey buddy!Άσε με να σε γνωρίσω στη λεκάνη της τουαλέτας,είναι όμορφα εκεί μέσα!".Πέρα απ'το emotional part όμως,it was not my business... |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 9:15 pm | |
| |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 9:27 pm | |
| Θυμήθηκα έτσι αυτό... |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Νοε 21, 2010 9:59 pm | |
| |
|
| |
Brognor
Αριθμός μηνυμάτων : 476 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2010 Ηλικία : 39
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Δευ Νοε 22, 2010 8:39 am | |
| Εαν είναι πανω απο 3 οπως ανεφερα θα τρεξω να βρω βοηθεια Ενεργωντας βαση λογικης βεβαια. Guts υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν ;P | |
|
| |
ΉρθαΕίδαΈχασα
Αριθμός μηνυμάτων : 13 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 22/11/2010 Τόπος : Κροστάνδη - Βαρκελώνη - Τσιάπας
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Δευ Νοε 22, 2010 6:30 pm | |
| Γιατί είναι αδόκιμος ο προσδιορισμός "ελευθεριακός"; | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Δευ Νοε 22, 2010 7:26 pm | |
| - ΉρθαΕίδαΈχασα έγραψε:
- Γιατί είναι αδόκιμος ο προσδιορισμός "ελευθεριακός";
Γιατί περιέργως μαντραχάλεψα αλλά έχω inadequate knowledge της ελληνικής. |
|
| |
BreadandRoses
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010 Ηλικία : 36 Τόπος : Ελλαδισταν
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τετ Νοε 24, 2010 9:20 am | |
| - L3o ΧΞΣ έγραψε:
- Brognor,αναφέρομαι σε κάθε περίπτωση.Και σε περίπτωση που φασίστες επιτίθονται σε μετανάστη και στην περίπτωση που εγκληματίες επιτίθονται σε περαστικό και σε ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.First of all,καλή η θεωρία,αλλά στην πράξη,αν οι άλλοι είναι π.χ. 5,και τα guts λείπουν και το νόημα.Αν τα βάλω με 5,θα τις φάω και δε θα καταφέρω να σώσω κανέναν.Τι θα κερδίσω λοιπόν?
Η ιδέα για το θέμα μου ήρθε διότι στο σπίτι που μένω στη Σαλόνικα,η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη,οπότε τις προάλλες μπορούσα ν'ακούσω από ένα κοντινό διαμέρισμα καθαρότατα ιδιαίτερα σκληρές πράξεις ενδοοικογενειακής βίας.Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερα να εντοπίσω το που,αλλά ήταν πολύ ισχυρή η παρόρμηση να χτύπαγα το κουδούνι και να έλεγα "Hey buddy!Άσε με να σε γνωρίσω στη λεκάνη της τουαλέτας,είναι όμορφα εκεί μέσα!".Πέρα απ'το emotional part όμως,it was not my business... Γιατί δεν ήταν δουλειά σου; Η ενδοοικογενειακή βία είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα απ' οτι νομίζουμε και πιο συχνό απ' οτι νομίζουμε. Τώρα το τι θα έκανα εγώ αναλόγως την περίπτωση. Ξύλο δεν μπορώ να παίξω θα φύγω μαύρη.... Αλλά άπραγη δε θα 'θελα να μείνω | |
|
| |
Brognor
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τετ Νοε 24, 2010 10:49 am | |
| Εννοειται πως ειναι ολων μας δουλεια. Αφου ο τζατζ (ικης) ειναι νιχιλας ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι και δικια του. Αν καποιος καιγεται μπροστα του μπορει και να τον αφησει να καει (μιλαω για μη μπατσο/φασιστα/χοντροκαπιταλα. Γιατι αλλιως κι εγω θα τον αφηνα να καει :Ρ)
Αλλα ειναι χρεος μας ως προστατες των ανθρωπινων δικαιωματων να αναμιχθουμε και να ριξουμε τους καταπιεστες (με οποιονδηποτε τροπο) | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τετ Νοε 24, 2010 12:06 pm | |
| - Brognor έγραψε:
- Αφου ο τζατζ (ικης) ειναι νιχιλας ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι και δικια του. Αν καποιος καιγεται μπροστα του μπορει και να τον αφησει να καει (μιλαω για μη μπατσο/φασιστα/χοντροκαπιταλα. Γιατι αλλιως κι εγω θα τον αφηνα να καει :Ρ)
Νιχίλας=>κοιτώ την πάρτη μου=>η πάρτη μου εκνευρίζεται απ'τα νταηλίκια=>it's my problem,σου το έλυσα,συνοπτικά επειδή δεν είναι της παρούσης Bread & Roses,αν έχεις καμιά καλή εναλλακτική πέραν του brutal attack,θα ήθελα να την ακούσω...:/ |
|
| |
BreadandRoses
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010 Ηλικία : 36 Τόπος : Ελλαδισταν
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τετ Νοε 24, 2010 3:49 pm | |
| Σε περίπτωση οικογενειακής βίας, θα τον απειλούσα με καταγγελία στην αρχή ή αμα είχε μια "ευηπόληπτη θέση" οτι θα τον ξεφωνίσω κλπ κλπ. Η γω δεν ξέρω. Ξέρω οτι δε θα ήθελα να μείνω άπραγη.
| |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τετ Νοε 24, 2010 5:59 pm | |
| Well,if I hear again anything,I'll see... |
|
| |
XwrisOnomaGamioli
Αριθμός μηνυμάτων : 338 Reputation : 3 Ημερομηνία εγγραφής : 10/12/2010
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Παρ Δεκ 10, 2010 5:17 pm | |
| Καταρχην τι γελοιος τιτλος.....πως θα πρεπει να αντιδρα ενας libertarian απεναντι σε πραξεις βιας...?μηπως θα βγει και ο υπολοιπος δεκαλογος??τυπου πως θα χεζει ενας libertarian,πως θα ξυνει τη μυτη του,ποιο ειναι το σωστο χρωμα μπλουζας για εναν libertarian,ποια η αγαπημενη του σταση...?ΕΛΕΟΣ Ενας πραγματικα ελευθερος ανθρωπος(αυτη ειναι η ελληνικη λεξη) δεν μπαινει σε καλουπια,δεν ακολουθει δοκιμασμενα ιδεολογικα προφιλ,αφου καλως η κακως η πουτανα η ζωη δεν εχει λογικη ουτε ενεργειες χωρις παραπλευρες απωλειες.νομιζω λοιπον πως κανεις θα πρεπει να λειτουργει βασει συνειδησης κ κρισης..παντως αν χρειαστεις ποτε βοηθεια για να ανακαλυψει αυτος ο καριολης γειτονας το μαγευτικο κοσμο της λεκανης,φωναξε με,θα χαρω πολυ. | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Παρ Δεκ 10, 2010 9:15 pm | |
| - XwrisOnomaGamioli έγραψε:
- Καταρχην τι γελοιος τιτλος.....πως θα πρεπει να αντιδρα ενας libertarian απεναντι σε πραξεις βιας...?μηπως θα βγει και ο υπολοιπος δεκαλογος??τυπου πως θα χεζει ενας libertarian,πως θα ξυνει τη μυτη του,ποιο ειναι το σωστο χρωμα μπλουζας για εναν libertarian,ποια η αγαπημενη του σταση...?ΕΛΕΟΣ
Το 'χουμε πει,σε θέματα έκφρασης I suck.Πετάω αγγλικά εκεί που δε μου 'ρχονται οι ελληνικές εκφράσεις και γράφω λέξεις με σημασία διαφορετική απ'αυτή που εννοώ.Θα μου τη λέτε για πολύ ακόμα? |
|
| |
maurokatsikos
Αριθμός μηνυμάτων : 181 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 19/11/2010
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Δεκ 12, 2010 6:27 pm | |
| Πραξη βιας; Εκδηλωση καταπιεσης;
That's a job for... (dun duun dun duuun) anti-authority man! | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Κυρ Δεκ 12, 2010 7:31 pm | |
| Ασύμβατε,σου έσβησα τα λάθος σχόλια. |
|
| |
MaIraChaos
Αριθμός μηνυμάτων : 9 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 08/12/2010 Ηλικία : 38
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τρι Δεκ 14, 2010 5:14 pm | |
| το υγιες ειναι να αντιδρα κανεις.στη συγκεκριμενη περιπτωση η ισως..."καγκουριστικη" αντιδραση ειναι η ιδεα της... λεκανης! προσωπικα πολυ θα τη χαιρομουνα! but lets get real. Μπορεις 1.να χτυπησεις τη πορτα και να κανεις παρατηρηση για τη φασαρια, 2. να εκτοξευσεις απειλες ελπιζοντας να τρομαξεις τον ξεφτιλα, 3. να μιλησεις στον ιδιοκτητη...4. μπορεις ακομα κ να μιλησεις στη γυναικα(ενδοοικογενειακη βια αρα υποθετω γυναικα η' παιδι ειναι το θυμα)... but lets face the truth,μπορει να εχεις την καλυτερη των προθεσεων(εστω και αν αυτο σημαινει απλα υσηχια για τη παρτη σου)..αλλα αυτο δε συνεπαγεται απαραιτητα happy end. 1. στη καλυτερη των περιπτωσεων θα φας βρισιμο, 2. sure thing,θα φυγεις με πονο στα πλευρα και ανοιγμενη μυτη, 3. απλα θα τους διωξουν απο το σπιτι, 4. πλαστικα χαμογελα που σε διαβεβαιωνουν οτι η φασαρια ερχεται απο αλλο διαμερισμα.. επιστρεφοντας λοιπον στο αρχικο ερωτημα: δεν υπαρχει σωστη ή λαθεμενη αντιδραση,υπαρχει ευκολη ή δυσκολη..ζυγιζεις τη κατασταση και αναλογως πραττεις. Ειναι ομως αξιο αποροιας το πως ορισμενοι ανθρωποι θα αρνηθουν τη "βοηθεια" υτ. οταν εγω αποφασησα να αντιδρασω επιασα το τυπο να τραβαει camera 3μμ τα κλειστα παραθυρα του σπιτιου μου.. creepy! | |
|
| |
???????? Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τρι Δεκ 14, 2010 6:12 pm | |
| - MaIraChaos έγραψε:
- 2. sure thing,θα φυγεις με πονο στα πλευρα και ανοιγμενη μυτη,
Λολ,δεν είμαι τόσο καμένος πια,κάτι μπορώ να κάνω ακόμα.Έναν μικροαστούλη οικογενειάρχη πάντως,ναι,τον έχω άνετα. |
|
| |
MaIraChaos
Αριθμός μηνυμάτων : 9 Reputation : 0 Ημερομηνία εγγραφής : 08/12/2010 Ηλικία : 38
| Θέμα: Απ: Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? Τρι Δεκ 14, 2010 6:28 pm | |
| μα καλα,απο ολα αυτα εσυ εκει κολλησες? να το κοιταξεις... η σιγουρια σου σκοτωνει..και πες οτι ο ξεφτιλας ειναι απο εκεινα τα 2μετρα παραφουσκωμενα ντερεκια που ειχαν παρει στα σοβαρα ενα ανεκδοτο και πιστευουν πλεον οτι με τα βαρακια γυμναζουν ταυτοχρονα και τον εγκεφαλο (αυτο τουλαχιστον θα δικαιολογουσε το συνδρομο κατωτεροτητας ως κινητρο για τις πραξεις του). what then? | |
|
| |
| Πως θα πρέπει να αντιδρά ένας libertarian όταν εκτυλίσσεται μπροστά του μια πράξη καταπίεσης? | |
|