Είναι συνηθισμένο να συζητάμε για τάσεις του αναρχισμού που είναι αμφιλεγόμενες και ο αναρχοχριστιανισμός αναμφίβολα ανήκει σε αυτές...Όποιος ξέρει κάτι ας πει...Γνώση,γνώμη λινκ τα πάντα...
Αυτά που εγώ ξέρω πάνω πάνω είναι ότι είναι χωρισμένοι σε πολλές φιλοσοφίες από μόνοι τους...Πολλές φορές ταυτίζονται με τους αναρχοπασιφιστές δεδομένου το ότι δεν δέχονται βία ως μέσο δράσης...Από εκεί και πέρα οι πιο άκυροι κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί οι οποίοι όχι απλά πιστεύουν σε θεό αλλά KAI στην εκκλησία σαν θεσμό...Μετά υπάρχουν από όσο ξέρω κάποιοι που δέχονται θεό αλλά σε καμία περίπτωση εκκλησία παπάδες τα σχετικά και λένε ότι ο θεός και η βασιλεία του δεν έχει καμία σχέση με εδώ κάτω και δεν ασχολείται οπότε θεωρούν ότι δεν παραβιάζουν την ελευθερη βούληση του αναρχικού στη ζωή του...Μετά υπάρχουν αυτοί που είναι άθεοι(ναι υπάρχουν) και φυσικά δεν δέχονται εκκλησία και ούτε δέχονται θεική μορφή του χριστού καθώς δεν δέχονται θεό...Απλά στηρίζουν την διδασκαλία του χριστού με την έννοια της αλληλεγγύης,της αγάπης,του πασιφισμού και αυτοί που το έφτασαν παραπέρα μιλάνε για τον πρώτο αναρχικό στην ουσία που μίλησε για ισότητα φύλων,εκμηδένισε την σημασία της εθνικότητας και μίλησε για παγκόσμια αδερφική αγάπη,αντικρατιστής,ενάντια στο χρήμα και στην λογική του,και τέλος οτι αρνήθηκε εξουσίες και ιεραρχία,(εκτός λένε από την επουράνια που δεν τους απασχολεί)
Αυτά...Αν έχετε κάτι να προσθέσετε ή να σχολιάσετε θέλω πραγματικά να το ακούσω γιατί είναι ελάχιστα αυτά που ξέρω και στην πλειοψηφία τους είναι συμπληρωμένα με την λογική....